1999

Description

Any:2014 |  Descarregar lletres | Descargar letras

EL QUÈ:

Mai no m’hagués pogut imaginar, quan en Jordi Margarit –l’estiu del 96– em va proposar de col·laborar en el programa de Catalunya Ràdio “El Pont de les Formigues”, que començava una etapa tan plena de reptes com de bulliciosa creativitat: cada setmana m’havia d’empescar un parell de cançons –una pel dissabte i l’altra pel diumenge– sobre els temes que ell em proposava; i si no les tenia me les havia d’inventar. N’he hagut de fer, expressament, més d’un centenar. Com un periodista que ha de fer un parell de columnes setmanals, però cantades i que han d’estar llestes, vulgues que no, el dissabte a dos quarts de vuit i el diumenge mita hora abans. Recerca i creació: tres anys divertits. Aquest disc recull quinze temes dels tres-cents que hauré cantat.

I EL COM:

Amb aquest disc he pogut realitzar un dels meus antics somnis: gravar-lo a casa; i ho he fet amb uns programes musicals per ordinador. Amb un senzill micròfon AKG D330 BT he gravat la guitarra, després hi he gravat la veu i, tot seguit, he telefonat als meus amics que hi vinguessin a afegir un cello, una mandola, un acordió, un piano, un baix i unes percussions segons ells mateixos creiessin convenient per cada tema. I així han anat desfilant, d’un en un, en Rafel, en Ferran, en Jorge i en Michael. I també el mateix Jordi Margarit que, com que a vegades s’afegeix a cantar en directe, també ha posat la veu a “Dormir a la palla”.

Hem vaig apuntar a unes classes per aprendre a fer anar els programes i em vaig trobar que els tècnics que les donaven es van mirar amb molta simpatia el meu projecte de manera que em van suggerir de poder-hi tocar ells mateixos: i ja tens que en el tema “El dia de Sant Joan” hi han afegit una guitarra acústica en Xavier Parés i en Josep Giménez. També en el mateix estudi, però d’alumnes, hi havia un parell de guitarristes argentins que els va fer gràcia el que jo feia i es van brindar a col·laborar: van fer tota la part instrumental del tema “Rubaiat”; són Daniel Barrera i Rabito Vélez, que formen el duo DACAPO.

Un cop feta la gravació he dut el material als estudis (Cat Fly, no ho havia dit?) i allí hem fet les barreges, equalitzacions i masteritzacions pertinents, tan senzilles per uns tècnics però tan inabastables per un profà com sóc jo.

Si aquestes cançons us agraden, jo estaré content; i si no ja en faré més.

<< return to listing