2014

Description

Any:2014 |  Descarregar lletres

Poemes de Josep Gual Lloberes musicats i cantats per Jaume Arnella amb arranjaments musicals de Rafel Sala i la col·laboració d’Annick Puig, violí, Ferran Martínez, acordió i Francesc Alpiste, guitarra.

Josep Gual i Lloberes (Badalona, 1920-2005) fou un poeta, escriptor i activista cultural badaloní. La seva obra reflecteix l’experiència del front durant la guerra civil, el seu compromís cívic i de denúncia en la dictadura i la democràcia, la implicació amb el moviment obrer i el catalanisme d’esquerres. Fou un dels supervivents d’aquella Lleva del Biberó que, a disset anys, va rebre en carn pròpia els efectes de la guerra.

Jaume Arnella i Rafel Sala s’han engrescat a musicar i difondre alguns d’aquests extraordinaris i testimonials poemes d’en Gual Lloberes per si pot ajudar una mica a treure la pols d’aquesta nostra memòria històrica.

Tots els textos són de Josep Gual Lloberes extrets del seu llibre «Les sabates d’en Jaume». La música de «Paisatge de l’Ebre» és de Teresa Rebull i totes les altres són Arnella-Sala. Jaume Arnella hi posa veu i guitarra; Rafel Sala els cellos, fiscorns, mandoles i teclats; i Annick Puig els violíns. A «En començar el combat», la guitarra és de Francesc Alpiste i l’acordió de Ferran Martínez. La portada és de Jaume Arnella i Martí Mercadé sobre un cartell del Dia del Combatent, de 1937.

<< return to listing